arrow Terug naar overzicht

Oproep aan de Vlaamse hout- en meubelbedrijven!

23 jan 2017

Laat je gratis begeleiden bij het opzetten van een beleid rond MVO gekoppeld aan het opstellen van een duurzaamheidsrapportering en/of het behalen van een label.verduurSamen_logo

Wat?

#VerduurSamen is een project van Fedustria, waarin zij samen met Kreski en WOOD.BE bedrijven begeleiden bij het vorm geven van een MVO beleid. Door in dit project te stappen bouw je gaandeweg aan een MVO-beleid wat voordelen biedt op concurrentieel en communicatief vlak. Echter, hierin geloven is één ding, dit ook waarmaken iets heel anders. Daarom wil Fedustria  i.s.m. Kreski en WOOD.BE ondersteuning bieden.

Het project wordt mogelijk gemaakt door de Vlaamse overheid en richt zich naar de Vlaamse hout- en meubelbedrijven die  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zien als dé garantie voor een duurzame toekomst. Het project loopt van december 2016 tot mei 2018.

Concreet?

Deelname aan dit project betekent :

  • Een begeleiding op maat door Kreski : in een aantal bezoeken ter plaatse wordt een stevige basis gelegd voor een MVO-beleid geïntegreerd in jullie dagelijkse werking. Kreski gaat hierbij heel hands-on te werk. Er zal ingegaan worden op thema’s zoals het samenstellen van een MVO-werkgroep, het identificeren van de belangrijkste stakeholders en duurzaamheidsthema’s, hoe relevante info verzamelen, hoe communiceren naar de stakeholders, enz. Een duurzaamheidsverslag volgens de GRI-richtlijnen kan hiervan het resultaat zijn.
  • Kennis- en ervaringsuitwisseling met sectorgenoten en relevante stakeholders. Dit moet toelaten het niveau van “best practices” te overstijgen en een gezamenlijke aanpak voor de sector te ontwikkelen waardoor de sector zich o.m. kan onderscheiden t.a.v. de concurrentie.
  • Inspraak in de ontwikkeling/samenstelling van de communicatiemiddelen die ingezet kunnen worden om het gevoerde MVO-beleid kenbaar te maken. Dit kan gaan om duurzaamheidsverslaggeving. Een andere piste is de uitwerking van een ‘certified supplier’ certificaat i.s.m. WOOD.BE.

Investering?

De begeleiding is gratis!

We vragen enkel een tijdsinvestering :

  • De begeleiding door Kreski ter plaatse gebeurt in een 4-tal bezoeken van een halve dag + huiswerk
  • De kennis- en ervaringsuitwisseling en de ontwikkeling van de juiste communicatiemiddelen vraagt een 5-tal werkgroep vergaderingen van een halve dag gespreid over de projectperiode. Deze worden begeleid door Kreski, WOOD.BE en Fedustria.

Meer info?

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ingrid Hontis van Fedustria op 02 528 58 46 of met Kreski

MVO_label-liggend_blauw_Duurzaam_OndernemenRGB

Wij informeren je graag over nieuws
en nieuwe subsidies via onze nieuwsbrief

Schrijf je in

Het laatste subsidienieuws

in jouw mailbox?