arrow Terug naar overzicht

KMO met groeiplannen? Dan is de KMO-groeisubsidie misschien iets voor jou!

04 sep 2017

Heb je vernieuwende ideeën? Heb je groeiambities of wil je internationaal uitbreiden? Dan is de KMO-groeisubsidie een interessante subsidiemaatregel die jouw onderneming ondersteunt om te groeien, te transformeren of te innoveren. Kreski screent jouw groeiplannen en gaat na of jouw onderneming voor deze steunmaatregel in aanmerking komt. Vanuit onze expertise evalueren wij op een grondige en efficiënte manier de slaagkans van jouw dossier. Wij helpen je graag bij de aanvraag en de opstelling van het aanvraagdossier zodat jij je volledig kan concentreren op de operationele uitvoering en jouw core-business.

De KMO-groeisubsidie – wat?

Vanaf 1 mei 2016 kunnen KMO’s gebruik maken van de KMO-groeisubsidie wanneer zij willen groeien door bijvoorbeeld de transformatie van een bestaand businessmodel, de uitrol van een innovatief product en/of de stap naar het buitenland.  De subsidie is bedoeld om de ontbrekende strategische kennis die nodig is voor het opstellen van een nieuwe groeistrategie financieel te ondersteunen.

De KMO-groeisubsidie – voor wie?

Zowel startende als bestaande KMO’s kunnen de financiële ondersteuning aanvragen.

De KMO-groeisubsidie – 4 criteria

  • De kmo heeft een visie op duurzame economische groei;
  • De kmo staat voor een kantelmoment binnen huidige bedrijfsvoering;
  • De kmo beschikt over een doordacht stappenplan om de groei te realiseren;
  • De kmo heeft nood aan strategische kennis voor een succesvol groeitraject.

De KMO-groeisubsidie – hoeveel?

De subsidie bedraagt 50% van de kosten van een externe dienstverlener en/of 50% van de loonkosten van een nieuw aangeworven strategisch medewerker.  Beide kunnen gecumuleerd worden maar zijn elk beperkt tot EUR 25.000.  In totaal kan dus maximum EUR 50.000 per jaar aan subsidie genoten worden voor eenzelfde groeitraject. De KMO-groeisubsidie is complementair aan de KMO-portefeuille en andere steuninstrumenten van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Wij informeren je graag over nieuws
en nieuwe subsidies via onze nieuwsbrief

Schrijf je in

Het laatste subsidienieuws

in jouw mailbox?