arrow Terug naar overzicht

Erkenning als inschakelingsbedrijf

30 sep 2015

In “the war of talent” is het een goed idee om doelgroep werknemers aan te werven. Zij kunnen onrechtstreeks helpen om jouw werknemers gemotiveerd en betrokken te houden en om je als aantrekkelijke werkgever te profileren. Bovendien help je doelgroep werknemers aan een duurzame job en draag je zo bij aan het welzijn en de welvaart van jouw regio. En kers op de taart, je krijgt er een aanzienlijke loonkostvermindering én een interessant fiscaal voordeel bovenop!

Sinds enkele jaren worden doelgroep werknemers – laaggeschoolden, ouderen, arbeidsgehandicapten, … – via de sociale economie ingeschakeld in het groenonderhoud, kringloopcentra, … Maar waarom zouden de commerciële bedrijven geen mogelijkheden bieden voor deze mensen en daar zelf bij winnen?

Er zijn in jouw bedrijf zeker ook taken die zeer goed door doelgroep werknemers uitgevoerd kunnen worden. Denk maar aan de taken die jouw medewerkers liever niet uitvoeren of die blijven liggen. Omdat ze ervoor te hoog geschoold zijn of omdat ze er geen uitdaging in zien. Taken zoals opkuis, klein onderhoud, repetitieve taken, … Dit weegt op hun motivatie maar ook op de rendabiliteit van het bedrijf!

Of denk aan diensten die je aan jouw werknemers zou willen verstrekken om meer evenwicht te brengen in hun “work-life balance”. Diensten als strijk, maaltijden, opvang tijdens vakanties, boodschappen, autoschoonmaak, … Ook dit zijn taken, ideaal om te laten uitvoeren door doelgroep werknemers!

Vooral nu “the war of talent” is begonnen, is het belangrijk om niet alleen de instroom van goede werknemers te verzekeren maar om jouw werknemers te behouden. Bovenstaande voorbeelden maken duidelijk dat het aanwerven van doelgroep werknemers hiertoe een positieve bijdrage kunnen leveren.

 

Overtuigd? Dan is het een goed idee om erkend te worden als inschakelingsbedrijf. Met een aanzienlijke loonkostvermindering én een bijkomend fiscaal voordeel heeft een inschakelingserkenning genoeg voordelen om de aanvraag in te dienen nu het nog kan.

Nu het nog kan, inderdaad, want deze maatregel zal op termijn verdwijnen in het kader van de herstructurering van de tewerkstellingsmaatregelen.

Concrete voordelen als inschakelingsbedrijf?

  • Premie voor “SINE medewerkers” :
    • RSZ korting van € 1000,- per kwartaal
    • Loonkostvermindering van € 500 per maand
  • Vrijstelling van vennootschapsbelasting
    • Indien de winst geboekt wordt op de belastingvrije reserves
    • Indien er geen winstuitkering is aan de aandeelhouders

Een erkenning geldt voor vier jaar gedurende dewelke je deze voordelen kan genieten.

Welke werknemers?

Laaggeschoold en

– 45 jaar: 1 jaar werkloos gedurende de laatste 1,5 jaar of 2 jaar werkloos gedurende de laatste 3 jaar

+ 45 jaar: 6 maanden werkloos gedurende de laatste 9 maanden.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij begeleiden je van A tot Z bij jouw aanvraag tot erkenning als inschakelingsbedrijf.

Wij informeren je graag over nieuws
en nieuwe subsidies via onze nieuwsbrief

Schrijf je in

Het laatste subsidienieuws

in jouw mailbox?